Smažení šneci po pražsku

suroviny :

  • 10 kusů vařeného šnečího masa
  • 1 bulva celeru, očištěná a nakrájená na malé kousky
  • 1 střední cibule nakrájená najemno
  • 300 ml vývaru
  • 100 g másla
  • 300 ml smetany
  • muškátový květ
  • hladká mouka, strouhanka
  • 2 vejce
  • sůl, pepř

postup :

Na másle zpěníme cibulku, přidáme celer, sůl, pepř, muškátový květ, lehce opečeme, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Přidáme smetanu, svaříme, rozmixujeme a necháme vychladnout. Vzniklé pyré plníme do formiček a vždy do každé zamáčkneme jednoho šneka. Takto připravené dáme do mrazničky a necháme zmrznout. Potom vyndáme šneky z formiček a obalíme v trojobalu. Smažíme pozvolna, tak aby se šnek dostatečně prohřál. Podáváme s míchaným salátem.