Smažení šneci po pražsku
suroviny :
- 10 kusů vařeného šnečího masa
- 1 bulva celeru, očištěná a nakrájená na malé kousky
- 1 střední cibule nakrájená najemno
- 300 ml vývaru
- 100 g másla
- 300 ml smetany
- muškátový květ
- hladká mouka, strouhanka
- 2 vejce
- sůl, pepř
postup :
Na másle zpěníme cibulku, přidáme celer, sůl, pepř, muškátový květ, lehce opečeme, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Přidáme smetanu, svaříme, rozmixujeme a necháme vychladnout. Vzniklé pyré plníme do formiček a vždy do každé zamáčkneme jednoho šneka. Takto připravené dáme do mrazničky a necháme zmrznout. Potom vyndáme šneky z formiček a obalíme v trojobalu. Smažíme pozvolna, tak aby se šnek dostatečně prohřál. Podáváme s míchaným salátem.