Bramborový salát Italský

Doba přípravy :  50 min.    Příprava : 30 min.   Vaření :  20 min.

4 porce

Suroviny :

1 kscibule kuchyňská
1 lžičkabazalka sušená
1¼ dlocet vinný červený
10 ksbrambory
2 polévkové lžíceolej olivový
3 stroužkyčesnek
400 gsalám mortadela
5 ksrajčata
500 gceler řapíkatý

podle chuti

cukr
sůl
pepř bílý mletý
 

Postup :

Brambory umyjte důkladně ve vodě.

Vložte je do osolené vody a vařte je se slupkou asi 20 minut.

Potom je slijte, oloupejte a nechte zchladnout.

Rajská jablíčka omyjte a nakrájejte na osminky.

Cibuli oloupejte a jemně nasekejte.

Řapíkatý celer (můžete použít i nakládaný) očistěte a nakrájejte na tenké proužky.

Česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte.

Marinádu připravte ušleháním oleje, octu, soli, cukru, pepře a nakrájené bazalky.

Vychladlé brambory nakrájejte na plátky nebo kostičky.

Salám nakrájejte na kostičky.

Do mísy vložte brambory, celer, rajčata, cibuli, česnek a salám.

Vše zalijte marinádou a jemně promíchejte.

Bramborový salát ponechte 1-2 hodiny v chladu rozležet. Před podáváním případně ještě dochuťte.