Bramboračka
Počet osob : 6
Doba přípravy : 30 minut
Ingredience :
2 litry vody
500 g brambor
sůl
houby (sušené, 30 minut namočené)
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
sádlo
máslo
1/2 celeru
2 menší mrkve
1 větší petržel (kořen)
2 lžičky vegety
2 stroužky česneku
1 lžička majoránky
1 vejce
zelená nať (petržel, pažitka, libeček)
Postup :
Brambory nakrájíme a dáme vařit do vody, osolíme a přidáme houby. Nastrouháme mrkev, celer a petržel a osmažíme je na másle. Na pánvi si rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Bramboračku zředíme trochou vody a přidáme spolu s osmahnutou zeleninou a vegetou, když jsou brambory skoro vařené. Nakonec v hrnci rozkvedláme vejce a přidáme rozetřený česnek, majoránku a nakrájenou zelenou nať.