Bramboračka

Počet osob  :   6

Doba přípravy  :    30 minut

Ingredience  :

  2 litry vody

  500 g brambor

  sůl

  houby (sušené, 30 minut namočené)

  2 vrchovaté lžíce hladké mouky

  sádlo

  máslo

  1/2 celeru

  2 menší mrkve

  1 větší petržel (kořen)

  2 lžičky vegety

  2 stroužky česneku

  1 lžička majoránky

  1 vejce

  zelená nať (petržel, pažitka, libeček)

Postup  :

Brambory nakrájíme a dáme vařit do vody, osolíme a přidáme houby. Nastrouháme mrkev, celer a petržel a osmažíme je na másle. Na pánvi si rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Bramboračku zředíme trochou vody a přidáme spolu s osmahnutou zeleninou a vegetou, když jsou brambory skoro vařené. Nakonec v hrnci rozkvedláme vejce a přidáme rozetřený česnek, majoránku a nakrájenou zelenou nať.