Bozbaš

Počet osob :   8

Doba přípravy  :   40 minut

Ingredience  :

500 g skopového masa

1500 ml vody

200 g hrášku

2 cibule

300 g brambor

2 jablka

2 polévkové lžíce rajčatového protlaku

pepř

sůl

olej

Postup:

Skopové maso si opláchneme a nakrájíme na kostičky, nasolíme a zalijeme vodou tak, aby bylo jen potopeno (nesmí plavat!) a vaříme na středním plameni (pokud se nám utvoří pěna, sebereme ji). Cibuli si nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, přidáme ji k masu společně s hráškem (výborný je hrášek mražený). Brambory a jablka si omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky (jablka zbavíme jádřinců) a přidáme do polévky, společně s rajčatovým protlakem. Dochutíme solí a pepřem. Vše zalijeme zbytkem vody a povaříme asi dvacet minut (vše doměkka!).