Bozbaš
Počet osob : 8
Doba přípravy : 40 minut
Ingredience :
500 g skopového masa
1500 ml vody
200 g hrášku
2 cibule
300 g brambor
2 jablka
2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
pepř
sůl
olej
Postup:
Skopové maso si opláchneme a nakrájíme na kostičky, nasolíme a zalijeme vodou tak, aby bylo jen potopeno (nesmí plavat!) a vaříme na středním plameni (pokud se nám utvoří pěna, sebereme ji). Cibuli si nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, přidáme ji k masu společně s hráškem (výborný je hrášek mražený). Brambory a jablka si omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky (jablka zbavíme jádřinců) a přidáme do polévky, společně s rajčatovým protlakem. Dochutíme solí a pepřem. Vše zalijeme zbytkem vody a povaříme asi dvacet minut (vše doměkka!).