Boršč

Počet osob :   6

Doba přípravy :   120 minut

Ingredience:

  300 g hovězí kližky

  300 g vepřového plecka

  200 g uzeného (už uvařeného)

  1 klobáska (např. ostravská)

  2 velké sklenice červené řepy ve slakokyselém nálevu (nakrájené na kostičky)

  1 velká mrkev

  1 velká petržel

  1 malý celer

  (nebo mražená zelenina pod svíčkovou)

  půl hlávky zelí

  1 velká cibule

  bobkový list

  nové koření

  pepř

  sůl

  kečup nebo rajčatový protlak

  vegeta

  ocet

  cukr

  (masox)

  zakysaná smetana

  Postup :

Nakrájené hovězí maso dáme vařit, po cca 30 minutách přidáme pokrájené vepřové, po dalších asi 30 minutách přídáme řepu i s nálevem, po 15 minutách přidáme mrkev, celer, petržel pokrájenou na kostičky (nebo sáček mražené zeleniny pod svíčkovou), na nudličky nakrájené zelí, na drobné kostičky nakrájenou cibuli a koření. Vaříme, až je maso měkké. Ke konci varu přidáme na půlkolečka pokrájenou klobásku a kostičky (již dříve uvařeného) uzeného masa. Boršč dochucujeme kečupem nebo/i rajčatovým protlakem, pepřem, solí, vegetou, případně i octem a cukrem a masoxem. Na talíři boršč zdobíme zakysanou smetanou.


Tvorba webových stránek zdarma Webnode