Bažantí polévka

Doba přípravy  :  90 minut

Suroviny  :

 •1 bažantí slepice

 •mrkev

 •petržel

 •30 g celer

 •1 cibule

 •máslo

 •2 lžíce mouka (hladká)

 •pepř (celý)

 •muškátový květ

 •sůl

•nudle

Postup přípravy              

Bažanta očistíme a povaříme v osolené vodě. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou nebo pokrájenou zeleninu, celý pepř a vaříme doměkka. V jiné nádobě na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a osmažíme dozlatova. Jíšku zalijeme vývarem z bažanta a vaříme ještě asi 45 minut. Do polévky vložíme nakrájené maso a vnitřnosti z bažanta, okořeníme muškátovým květem a nakonec zavaříme nudle dle chuti.


Tvorba webových stránek zdarma Webnode