Babiččina poctivá cibulačka

Doba přípravy  :  35 minut

Suroviny  :

  800 ml vývar z kostí

  4 cibule

  3 vejce

  2 krajíc chleba

  4 lžíce olej

  1 lžíce máslo

  1 lžíce petrželová nať (nasekaná)

  sůl

  pepř

  kmín (drcený)

 1 jarní cibulka (na ozdobení)

 

Postup přípravy :

Cibule oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na lžíci rozpáleného oleji dozlatova a přidáme máslo. Základ zalijeme vývarem a vaříme 15 minut. Potom stáhneme plamen na minimum, vmícháme do polévky rozšlehaná vejce a za občasného promíchání je necháme srazit. Chléb nakrájíme na kostičky, které rovnoměrně osmažíme na zbylém rozpáleném oleji.

 Polévku dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Rozdělíme ji do šálků a ozdobíme jemně nasekanou petrželovou natí, nakrájenou jarní cibulkou a kostičkami usmaženého chleba.