Babiččina poctivá cibulačka
Doba přípravy : 35 minut
Suroviny :
800 ml vývar z kostí
4 cibule
3 vejce
2 krajíc chleba
4 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 lžíce petrželová nať (nasekaná)
sůl
pepř
kmín (drcený)
1 jarní cibulka (na ozdobení)
Postup přípravy :
Cibule oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na lžíci rozpáleného oleji dozlatova a přidáme máslo. Základ zalijeme vývarem a vaříme 15 minut. Potom stáhneme plamen na minimum, vmícháme do polévky rozšlehaná vejce a za občasného promíchání je necháme srazit. Chléb nakrájíme na kostičky, které rovnoměrně osmažíme na zbylém rozpáleném oleji.
Polévku dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Rozdělíme ji do šálků a ozdobíme jemně nasekanou petrželovou natí, nakrájenou jarní cibulkou a kostičkami usmaženého chleba.