Argentinská polévka
Ingredience :
250 g barevných fazolí
2 l drůbežího vývaru
500 g rajčatového protlaku
100 g slaniny
100 g cibule
5 stroužků česneku
200 g rajčat
100 g celeru
100 g mrkve
1 lžíce mleté papriky
chilli paprička- nemusí být
oregano
tymián
pepř
sůl
Postup :
Fazole uvaříme v drůbežím vývaru. Na pokrájené slanině orestujeme cibuli s pokrájeným česnekem. Potom přidáme nastrouhanou mrkev, celer, nakrájená rajčata a všechnu zeleninu orestujeme. Pak přidáme do vývaru s fazolemi, kam dáme i mletou papriku, oregáno, tymián, pepř a dosolíme. Ten kdo má rád polévky ostřejší přidá chilli papričku. Před dokončením dáme rajčatový protlak a chvíli ještě povaříme.