12. Kořeněná káva

Doba přípravy  :     20 minut

Suroviny :

•600 ml voda

•skořice (celá)

•8 hřebíček

•4 kuličky nové koření

•4 proužky pomerančové kůry

•6 lžíce cukr (hnědý)

•150 ml smetana (ke šlehání)

•4 lžíce hrubě mletý kávy

•1/2 lžička skořice

Postup přípravy  :

 Do hrnce nalijeme vodu, přidáme skořici, nové koření, hřebíček, pomerančovou kůru a cukr. Přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Z vody odstraníme všechno koření, pomerančovou kůru osušíme a na pánvi ji nasucho opečeme dokřupava a odložíme na ozdobení.

 Do sladké okořeněné vody nasypeme mletou kávu a přivedeme ji k varu. Jakmile vzkypí, slijeme ji přes sítko do sklenic a ozdobíme kopečkem dotuha ušlehané smetany. Povrch lehce poprášíme skořicí a ozdobíme proužkem pomerančové kůry.

 

 


Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode