Balkánské kuře

Doba přípravy  :    140 minut

Suroviny :

•800 g brambory

•1 lžíce olej

•sůl

•pepř

•4 kuřecí stehna

•2 kuřecí prsa

•sůl

•pepř

•2 lžička sladké mletá paprika

•3 cibule

•400 g rajčata

•200 g sýr (balkánský)

•100 g sýr (eidam)

•250 ml smetana (na šlehání)

 

Postup přípravy :

Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Pekáč lehce vymažeme olejem a naskládáme do něj plátky brambor, které osolíme, opepříme a posypeme polovinou kroužků cibule. Na brambory rozložíme kuřecí stehna a prsa, lehce osolíme a poprášíme mletou sladkou paprikou.

Nepatrně podlijeme a v troubě předehřáté na 150 °C zvolna pečeme asi hodinu. Potom pekáč vytáhneme z trouby, na kuře navrstvíme zbylou cibuli, plátky rajčat a na kostky pokrájený eidam a balkánský sýr. Vše zalijeme šlehačkou a pečeme ještě další hodinu, dokud kuře nezezlátne.

 


Tvorba www stránek zdarma Webnode