Hovězí kližka na hořčici
Počet osob: 3
Doba přípravy : 100 minut
Ingredience:
300 g hovězí kližky / 1 menší cibule / 1 stroužek česneku / 2 lžíce slunečnicového oleje / 1 lžička plnotučné hořčice
/ 1 - 2 lžičky hrubozrnné hořčice / 2 lžičky sladkého kečupu / 2 lžičky kukuřičného škrobu / 1 lžička sójové omáčky / 200 ml vody
sůl
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Hovězí kližku nakrájíme na plátky, nebo na kousky. Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou kližku a cibuli a poté osolíme. Podlijeme vodou, přidáme česnek a plnotučnou hořčici. Za občasného zamíchámí a podlévání dusíme dokud není kližka měkká. Ve studené vodě rozmícháme hrubozrnnou hořčici, kečup, škrob a sójovou omáčku. Rozmíchanou směs přidáme ke kližce a krátce povaříme.
Hovězí kližku na hořčici podáváme s vařenými těstovinami.