Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

 Počet porcí : 8

 Délka přípravy : 50 minut

Ingredience  :

   3 vejce, žloutky a bílky zvlášť

   180 g krupicového cukru

   200 ml slunečnicového oleje

   200 ml mléka

   320 g hladké mouky

   1 prášek do pečiva

   3 lžíce holandského kakaa

   4 banány, rozříznuté napůl

    máslo a mouka na plech

    Na krém  :

  250 ml mléka

  1½ sáčku vanilkového pudinkového prášku

  2 lžíce krupicového cukru

  250 g tvarohu v kostce

  2 kelímky zakysané smetany

  1–2 sáčky vanilkového cukru

  250 ml smetany ke šlehání

  100 g čokolády na vaření

 

   Postup  :

1. Připravte si krém. Ze 250 ml mléka, pudinkového prášku a krupicového cukru uvařte pudink. Nechte vychladnout a smíchejte s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, dotuha ušlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.
Na korpus šlehejte žloutky s cukrem a olejem doběla. Potom přidejte mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto přelijte do vymazaného a vysypaného plechu. Pečte dvacet minut při 200 °C.
Upečený korpus uvnitř vydlabejte tak, aby zbývalo centimetrové dno i okraje. Vnitřek poklaďte banány, potřete krémem a zasypte rozdrobeným vydlabaným těstem. Chlaďte přes noc. Podávejte nakrájené.

 


Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode